Apotheose Vredespoëzieprijs 2018

Op zaterdag 10 maart 2018 vond de apotheose van de Vredespoëzieprijs plaats in het oude maar zeer charmante theaterhuis de Tinnenpot in Gent. Deze feestelijke prijsuitreiking werd ingeleid door het muzikale optreden van de Witte Wolven. Op diverse instrumenten speelde deze negenkoppige band de pannen van het dak. Zeven bandleden zijn bewoners van ’t Witte Huis waar blinde en slechtziende personen wonen, werken en genieten. De nummers die ze brachten waren stuk voor stuk zelfgeschreven en allemaal even vrolijk.

Na het optreden volgde eerst een kort woordje van de juryvoorzitter en nadien werden de winnaars bekendgemaakt. In de categorie scholieren kreeg Rand Helawi de aanmoedigingsprijs toegekend voor haar gedicht ‘Dicht in de verte’. In de categorie volwassenen ging de eerste prijs naar Wim Van den Abeele voor zijn gedicht ‘Zo’, de tweede prijs naar Paul Hermans voor zijn gedicht ‘Flora’ en Erika De Stercke kreeg een vermelding voor haar gedicht ‘Groeien’.

De gedichten werden door jurylid en dichtster Jo Gisekin voorgedragen. Door haar aangename, warme stem kwamen de gedichten mooi tot zijn recht.

Tot slot volgden enkele dankwoordjes: Alja Leus deed dit namens het Rodenbachfonds, Johan Velghe namens Vl@s en Lut De Beul namens VOS.  De apotheose werd afgesloten met een gezellige receptie waar alle aanwezigen konden genieten van een drankje.

Het was ons een waar genoegen.

Graag tot de volgende keer!

Benieuwd naar de foto’s?
Benieuwd naar de gedichten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s